By using our website, you consent to our use of cookies in accordance with our Cookie Policy.

Organikus dísztárgyak gyerekszobába

Organikus dísztárgyak gyerekszobába
A gyerekszoba dekorálása sokunk számára komoly kihívást jelent, hiszen egyszerre kell figyelembe vennünk a kisemberek ízlését, a szoba adottságait és a várható élettartamot (ami nagyban függhet a tárgy elhelyezésétől). Ha ezen felül próbálunk környezettudatosan is hozzáállni a kérdéskörhöz, akkor választási lehetőségeink korlátozódnak.

Egyedi fa perselyek

A gyerekek zsebpénzének tárolását a legtöbb esetben a funkció oldaláról közelítjük meg. Amikor gyermekünk zsebpénzt- vagy ajándék pénzt kap egy idő után szükségessé válik valamilyen persely vagy tároló beszerzése, amelyben elkülöníthetővé válik az apránként összerakott és gondosan nyilvántartott összeg. Erre a célra számos tárgyat használhatunk, azonban az ilyen tárgyak legtöbbje műanyagból készült és kicsit sem nevezhető egyedinek.

Vannak azonban olyan alternatív lehetőségek, amelyek pénzbefogadási funkciójuk mellett egyfajta dekorációs elemként szolgálnak, csakúgy, mint a névre szóló fa persely.

E perselyek kézzel készülnek minőségi faanyagból. Minden darab teljesen egyedi köszönhetően a kifinomult elkészítési módnak és tervezésnek és festésnek. A színkombináció kiválasztása után megadhatod gyermeked nevét, amelynek kezdőbetűje adja a persely alakját, míg a név középre kerül egy víztiszta plexi elé, amely tökéletes belátást biztosít, így könnyedén számontartható lesz az aktuális pénzösszeg a persely belsejében. A lapos-, kissé kiszélesített talpnak köszönhetően ez a szuper pénzgyűtő stabilan megmarad a legtöbb bútoron, a felső nyilások pedig lehetővé teszik az apró- és papírpénz befogadását is.

Fenntartható, névre szóló, egyedi és funkcionális. Kell ennél több?

 

Világító betűlámpa

A gyermekszoba igényli a legtöbb féle megvilágítási megoldást az összes szoba közül. Szükség van tiszta, erős, irányítható fényre, természetes ablaküvegen át beszűrődő fényre és tompa hangulatfényre is. Igazán nem könnyű feladat minden fényforrást elérhetővé tenni, arról nem is beszélve, hogy nem árt, ha a fényt biztosító lámpák és csillárok passzolnak a szoba hangulatához.

A tomba hangulatfényre létezik egy olyan megoldás, ami fenntartható faanyagból készül, teljesen egyedi és kellőképp funkcionális, ez a világító betűlámpa.

A betűlámpák kézzel készülnek, a kért név kezdőbetűjének alakjában, akár a teljes név rá marásával. A fényt a betűalakba illesztett magas minőségű LED füzérek vagy gömbizzók adják, amik meleg fényükkel kellemes hangulatvilágítást eredményeznek, a betűlámpa így tökéletesen alkalmas éjjeli fénynek is.  A lámpa elkészíthető fali vagy asztali verzióban is, de akár teljesen egyedi megoldások tervezésére is van lehetőség! 

 

Fa kirakó

Miért ne lehetne egy játéknak dekorációs funkciója is? A természetes fa építőjátékok korszakok óta meghatározó szerepet játszanak a gyereke játékos fejlesztésében, ám legtöbbjük valamelyik tárolódoboz alján pihen a következő játékig.

Léteznek azonban olyan fa játékok is, amelyek bármelyik gyerekszoba fő dekorációjaként is szolgálhatnak. Ilyen például a fa világtérkép kirakó is, amelyen egy kézzel készült dekorált falapra helyezhetők rá a különböző színekben pompázó kontinensek. A térképnek létezik csak Európa országaira fókuszáló verziója is, amely már picit több gondolkodásra sarkallja gyermekünket.

Ha az előbbi kettő még túl komplexnek bizonyul kisebb gyermekünknek, akkor célszerű az Afrikai állatok kirakóban gondolkodnunk, ami a kontinens fából készült mását és 9 emblematikus állatát tartalmazza.

A kirakók kirakása után könnyedén elhelyezhetők a bútorok tetején, az íróasztalon, de akár még a falra is felkerülhetnek úgy, mint a eredetileg erre készített fa világtérképek.

 

Reméljük ezzel a pár fenntartható és funkcionális dekorációs tárggyal egy lépéssel közelebb segítettünk téged a környezettudatossághoz. Ha érdekel mi mást rejt még a Wall4Me világa, kukkantsd meg fali képeinket, fa névtábláinkat és fa világtérképeinket!